27 mars 2012

PriMaDonna

Varje vardagsmorgon då vi rustar oss iväg till dagis, skola och jobb hamnar jag "locka ut" min lilla tjej till bilen. Ibland skall hon ha sina cd-skivor med. Ibland är det något kramdjur eller en docka. 
Hon är ju inte precis morgonpigg hon, så man måste lite muta henne för att allt skall gå utan marr och knarr.
Idag hittade hon sin "Holy Bible", dvs H&M-katalogen. DEN skulle hon ha med sig idag. Javisst. H&M-katalogen är den bästa - skit i barnböckerna!
Hon kan sitta och bläddra i den i timtal, plus att den skall med i sängen då hon går och lägger sig. Tänk lite, andra barn har gosedjur, men våran tjej hon har H&M-katalogen. Vågar jag ens säga det till någon??


Anyway, bilresan till dagis gick helt bra, för hon satt och bläddrade i katalogen. Men ack och ve då vi kom till dagis - hon ville ju ha katalogen med in!
H&M
Jag förklarade för henne att tyvärr kan vi inte ta den till dagis, för då tappar vi bort den eller någon tar den i misstag. 
Jag lade katalogen på bänken i bilen och lyfte ut tjejen, allt medan hon grät så in i nordan. Gråtet fortsatte ända in till dagis... och lite till.
Jag förklarade för dagistanterna att hon gråter för att hon inte fick ta med sig H&M-katalogen till dagis. Jag bemöttes av smått skratt. 


Visst är det ju skoj att våran 2,5-åring är så intresserad av kläder. Det gäller inte bara H&M-katalogen utan annars också. Hon är väldigt viktig vad det gäller kläder. Det skall vara just det hon vill ha på sig. Blir det ens lite vått på blusen, ja då går hon till sitt klädskåp, tar nya kläder och byter om.
Det kan nog vara ganska nerverande att titta på då hon efter varje handtvätt byter kläder, endast för att hon fått en droppe vatten på sin blus.
Ibland går det så långt att hon kastar kläderna i tvättkorgen... vilket igen är helt fint, men man behöver ju inte förstås tvätta rena kläder? En droppe vatten på blusen betyder inte att blusen är smutsig.

Här skulle nog våra gossar ha något att lära sig, för deras smutskläder tycks aldrig hitta till tvättkorgen. Suck. Aldrig är det bra ;).



Men nog måste jag säga att det ser gulligt ut då hon går omkring i huset med sin dockvagn och är så fullsmyckad och till råga på allt så har hon en gammal mobil som hon pratar i då hon dallar omkring i huset. Den håller hon på sin axel och lutar med huvudet mot mobilen då hon går, så hon kan ha båda händerna till att skuffa vagnen. Där går hon och babblar något man inte oftast förstår, förutom: "Ja, jaa-a". 
Oftast ringer hon mormor eller mormors hund :).



För att inte tala om när vår PriMaDonna går omkring med alla sina halsband och armband, iklädd pappas t-skjorta. Eller då hon går omkring i våra skor, som är flere nummer för stora. Värst är ju att hon går med skor på inomhus, snubblar och har sig. Men, i filmerna har de ju också skor på sig inomhus, så varför inte hon? ;)


Skall bli intressant att se hur detta allt fortsätter med åren. Förblir hon klädintresserad eller är det bara stundens charm?






                 "Fashion fade, style is eternal" ~Yves Saint Laurent~





1 kommentar: