27 februari 2012

Fyllnadsord

Vad skall man riktigt fundera då man vaknar med Pornolaulu ?
Jag måste medge att jag vid det skedet är mållös. 
Porr tänker jag inte prata om, inte idag. Det är ju måndag, för fan ;)

Nog har jag ju ibland just den känslan Simo Salminen sjunger om. Man vill svära som tusan och då säger man just som det är. Och det brukar jag göra om jag blir riktigt, riktigt arg. Tyvärr. Det är verkligen inget jag är stolt över, men då jag blir jättearg kommer nog alla svärord jag känner och vet fram. De riktigt bubblar ur mig... som fragga.

Sen igen försöker man ju föregå med gott exempel och inte svära så barnen hör.
Men tillika är det ju nog så att hör de inte dem här hemma, så hör de nog dem någon annanstans. Men jag försöker mitt bästa, att inte svära.

Till vad använder jag då svärord? Jo, för att poängtera HUR arg jag i verkligheten är. Oftast är det nog min man som får sig ;).
Om jag tänker på de gånger jag varit riktigt arg, så ju mera svärord jag odlar desto argare är jag. Bara så ni vet ;).
"När blodet bränner slösar tungan lätt med svordomar" - William Shakespeare"

Men nog måste jag säga att nog är det fruktansvärt hemskt att höra en del människor som odlar ordet vittu (= fitta) i varje mening. För att inte tala om andra svärord som skall odlas och vattnas överallt och hela tiden.
Att säga typ: "Vittu että tänään oli paska päivä. Oikein vitutti. Sitten ku vittu menin kotiin niin vittu koira oli kussut lattialle. Vittu sentään. Se on aivan varma juttu että koira sai vittu kuulla kunniansa".... osv osv. OH MY GOD! Inte är "vittu" något ord man fyller sina meningar med! Perkelettos säger jag.

Men nu skall jag gå och förbereda mig för en sjujävla innebandyträning. Jag lämnar alla svärord här och avslutar med en jättefin låt. 
Den säger så pass mycket mera än ni tror, men den säger det vackert:


Ps Den kan man använda när man städar eller fixar mat ;). Svängigt, eller hur? Tillika får man ut litet av sin angst, hahaa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar